Over ons

Catering Petit Salon – Jan en Pauline van der Sluijs

Jan
Voor wie mij nog niet kent even een korte kennismaking:
Ik kom uit een schippersfamilie, mijn ouders waren dus vak onderweg met hun schip, zodoende verbleven mijn broers, zusters en ik in onze schooljaren op een internaat. Als jong manneke had ik last van heimwee en de kok van het internaat zette mij dan op het aanrecht met een aardappel en schilmesje, zo is eigenlijk al vroeg de liefde voor ’t koken begonnen.

Ik ben nu al meer dan 40 jaar kok en door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende restaurants waaronder De Zwaan in Etten-Leur en De Swaen in Oisterwijk. Bij restaurant De Swaen heb ik enkele jaren samengewerkt met Cas Spijkers. Een prachtige tijd tijdens de periode van de 1ste en de 2de Michelin ster, veel geleerd en genoten. Ik ben ook 10 jaar de chef-kok geweest van het prachtige restaurant Le Canard in Breda.

De laatste 20 jaar heb ik met mijn vrouw Pauline onze trots restaurant “Salon de Provence ” met veel liefde mogen uitbaten. In het jaar dat we begonnen werden we in het eerste jaar al vermeld in de Michelin gids, in 2007 kregen we onze eerste BiB Gourmand onderscheiding van Michelin die we tot het einde hebben behouden. Deze 20 jaren ( Januari 2000 tot Januari 2020 ) waren voor mij een unieke, leerzame en inspirerende ervaring die veel indruk op mij heeft gemaakt.

Nu ben ik samen met mijn vrouw een nieuwe periode in mijn leven ingegaan. Catering is mij niet vreemd, immers voordat ik mijn eigen restaurant had, kookte ik al regelmatig op locatie, niet alleen in Nederland maar ook in Belgiƫ, Frankrijk en Italiƫ.

Het is voor mij en mijn vrouw een nieuwe uitdaging om dit weer op te pakken zonder de zorg voor een eigen restaurant; we willen nog graag actief blijven en mensen verwennen, dat is immers altijd onze passie geweest en wij hopen dit inde toekomst nog lang te mogen voortzetten.